Gå direkt till innehåll
Så blev Daniel Adelsson Bjurfors mest framgångsrika mäklare någonsin

Pressmeddelande -

Så blev Daniel Adelsson Bjurfors mest framgångsrika mäklare någonsin

Daniel Adelsson från Bjurfors kontor i Mölndal har för tionde året i rad utsetts till Årets Bjurforsmäklare. Här delar han generöst med sig av sina erfarenheter och tips på hur man blir en skicklig mäklare.

Återigen har Daniel Adelsson tilldelats mäklarföretaget Bjurfors mest prestigefyllda utmärkelse, Årets Bjurforsmäklare. Dessutom har han vunnit Årets lägenhetsmäklare på galan Guldhemmet tre år i rad. Det innebär att han inte bara är Bjurfors mest framgångsrika mäklare någonsin utan även en av de mest framgångsrika mäklarna i landet.

Marknadsledande i Mölndal

Under 2022 sålde Daniel Adelssons närmare 200 bostäder och hans totala provisionsintäkt till Bjurfors uppgick till mer än 9,1 miljoner kronor.

–2022 var ett tufft bostadsår, men det blev ett fantastiskt försäljningsresultat ändå, säger Daniel. Givetvis krävs det hårt arbete och jag har min kollega Caroline Enström som jobbar bakom kulisserna och alltid finns till hands. Det går inte att slappna av bara för att man har haft en bra vecka. Det gäller att ha en hög lägsta nivå rakt igenom. Även om vi har många försäljningar på gång samtidigt på kontoret är det viktigt att alla kunder får samma personliga service och arbetsinsats. Vi har många återkommande kunder och jobbar mycket på rekommendationer. Eftersom jag har hållit på länge har jag en anknytning till de flesta som kommer in genom dörren. Det var min målsättning redan från början.

Daniel har mer än tio års erfarenhet som mäklare och 2020 blev han franchisetagare på Bjurfors Mölndal. Kontoret har blivit utsett till Årets Bjurforskontor två av de senaste tre åren och har på kort tid blivit marknadsledande på både villor och lägenheter. Bjurfors Mölndal har idag cirka 30 procent av marknadsandelarna i Mölndals kommun.

Bra stöd från Bjurfors

Daniel menar att han inte hade blivit så här framgångsrik utan exceptionell stöttning från Bjurfors. Han har varit noga med att utnyttja det stöd som Bjurfors erbjuder för att få rätt förutsättningar att lyckas i branschen.

–Det var särskilt viktigt under mina första år som mäklare. Bjurfors ligger verkligen i framkant när det gäller att ta fram marknadsföringsmaterial och utveckla förberedelseprocessen så att varje bostad presenteras på bästa möjliga sätt. Det betyder att jag kan fokusera på att mäkla medan marknadsavdelningen gör ett fenomenalt arbete i bakgrunden.

Daniel slår även ett slag för Bjurfors gedigna spekulantregister med köpvilliga kunder som hela tiden växer.

–Boagenten är ett fantastiskt verktyg för oss mäklare som möjliggör ännu fler och ännu bättre affärer, även i mer utmanande tider.

Så blir du en skicklig mäklare

Hemligheten bakom Daniels framgångar är att han är lyhörd, målinriktad och har utvecklat goda kundrelationer. Han är också engagerad och har förmågan att hålla kvar motivationen över tid.

–Jag trivs med mäkleriet. Det blir många arbetstimmar varje vecka men för mig känns det inte som ett jobb. Alla kundmöten ger mig energi och jag älskar att göra bostadsaffärer där både säljare och köpare känner sig trygga och nöjda.

Daniel avslutar med att dela med sig av några handfasta tips för den som vill lyckas i branschen.

–Ta lärdom av hur andra jobbar men var dig själv. Då får du en bra start. Det är också viktigt att du är påläst och lyssnar på kundens önskemål. Alla kunder ska känna sig sedda och varje bostadsförsäljning förtjänar samma engagemang. Det absolut bästa med att vara mäklare är variationen, men man måste vara beredd på att vad som helst kan hända under en arbetsdag, säger Daniel med ett leende.

Ämnen

Kategorier


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Relaterat innehåll

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige