Gå direkt till innehåll
Lyckad rekrytering till Bjurfors nya kontor i Vemdalen. Från vänster: Andreas Palmqvist, Lina Axner och Joakim Westerlind Wiklund.
Lyckad rekrytering till Bjurfors nya kontor i Vemdalen. Från vänster: Andreas Palmqvist, Lina Axner och Joakim Westerlind Wiklund.

Pressmeddelande -

Bjurfors öppnar kontor i expansiva Vemdalen

1 oktober är dagen med stort D, då dörrarna till kontoret mitt på Skalets torg slås upp. Kontoret blir Bjurfors tredje säte i Jämtland, och satsningen är en del i strategin att stärka sin närvaro i fjällen.
– Vi har gästspelat i Vemdalen i tre år men nu är det på riktigt, säger Joakim Westerlind Wiklund som är kontorets franchisetagare.

Bjurfors Vemdalen
Mitt på skalets torg i Vemdalen kommer Bjurfors nya kontor att ligga.

I mars gick mäklarföretaget Bjurfors ut med att de expanderar i Jämtland och öppnar kontor i Vemdalen. Enligt Fredrik Kullman, vd för Bjurfors Stockholm, är Bjurfors sedan tidigare den ledande aktören i Åre.
– Denna expansion är extra kul för Bjurfors som varumärke ­– vi har under många år sålt premiumbostäder i både Åre och Sälen, vår öppning i Vemdalen innebär att vi nu lägger ytterligare en pusselbit för att bli heltäckande i fjällen. I framtiden ser jag gärna ett koncept växa fram på hemsidan där vi kan erbjuda ”Fjällbostäder”, men än har vi en bit kvar dit, säger Fredrik Kullman.

Växa tillsammans
Vemdalen, liksom bostadsmarknaden, är under ständig utveckling.
– För oss är det en självklarhet att vara en del av den utvecklingen. Just nu är det mycket på gång i Vemdalen överlag – det finns mycket mark, och många köpare ser Vemdalen som det självklara alternativet. Vi vill växa tillsammans med det lokala näringslivet och hoppas kunna bidra genom att vi kommer in som en aktör med mycket erfarenhet från en annan vinterdestination, säger Joakim Westerlind Wiklund.

Som att komma hem
Bjurfors har satsat mycket på sin kontorslokal – tid, pengar och energi – allt för att ge medarbetarna de bästa förutsättningarna att trivas och samtidigt ge kunderna en helt ny upplevelse i kontakten med ett mäklarkontor.
– Som kund ska det kännas som att komma hem till någon, varmt och trivsamt. Det handlar om allt från det lilla till det stora, man ska vilja komma in till oss och ta en kaffe utan att ha ett ärende, säger Joakim Westerlind Wiklund.

Joakim Westerlind Wiklund är glad att kontoret ligger mitt på torget och att de har skyltfönster där befolkningen och besökarna kommer att passera och tillägger:
– Som mäklare idag har man en rådgivande roll, och vi vill inbjuda till att kunderna ska kunna komma in och bolla alla typer av beslut under boendekarriären – inte bara försäljningsrelaterade frågor.

Lyckad rekrytering
Med sig i etableringen har han Andreas Palmqvist och Lina Axner. Andreas Palmqvist började sin mäklarkarriär hos Bjurfors i Åre och är nu tillbaka efter en mellanlandning hos en annan byrå i Östersund.
– Det känns otroligt spännande att få vara med från start och bygga ett kontor med ett team som har ambitionen att bli marknadsledande på orten. Vemdalen som ort är väldigt expansiv och mina förväntningar är att vi ska jobba oss in på marknaden och tidigt visa att vi är ett steg upp. Jag vet av tidigare erfarenhet hos Bjurfors att vi har de bästa förutsättningarna att skapa något riktigt bra i Vemdalen, säger Andreas Palmqvist.

Lina Axner studerar till mäklare och planerar att vara färdigutbildad till sommaren 2022. Parallellt med sin utbildning kommer hon att arbeta heltid som assistent på Vemdalskontoret.
– Vemdalen är ett område som tilltalar många; både de som vill bo på orten permanent, men framför allt de som söker fritidsboende i fjällen. Den kombinationen tilltalar mig, och det känns oerhört roligt och motiverande att få vara med från start på denna resa, meddelar Lina Axner.

Känt ansikte vid sin sida
Joakim Westerlind Wiklund, som även är franchisetagare på Årekontoret, meddelar att han kommer spendera mycket tid på kontoret i Vemdalen.
– Vi kommer såklart dra nytta av allt vi lärt oss av framgångarna i Åre, men Vemdalen kommer stå på helt egna ben. I och med att Andreas har rutin från branschen, är en Bjurforsare sen tidigare, och dessutom kommer från trakterna så är han ett känt ansikte och kommer således vara ett populärt val bland kunderna – det känns tryggt, avslutar Joakim Westerlind Wiklund.

Fredrik Kullman, vd för Bjurfors Stockholm är nöjd:
– Vi har lagt en oerhört fin grund med jobbet vi gjort i Åre. Att med Joakim i spetsen nu kunna ta det vi har gjort i Åre och expandera till Vemdalen känns extra kul.

Mer information

Joakim Westerlind Wiklund, vd Bjurfors Åre och ny franchisetagare Bjurfors Vemdalen
Telefon: 070-666 39 64
E-post: joakim.westerlind@bjurfors.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på cirka 85 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Relaterat innehåll

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige