Gå direkt till innehåll
Universums Företagsbarometer: Bjurfors är drömarbetsgivaren för mäklarstudenter

Pressmeddelande -

Universums Företagsbarometer: Bjurfors är drömarbetsgivaren för mäklarstudenter

Bjurfors är i år det mäklarföretag som rankas högst bland mäklarstudenter. Det visar senaste Företagsbarometern från Universum, en undersökning där 25 000 studenter på landets högskolor och universitet fått svara på frågan vilka företag de har som drömarbetsgivare.

I år har 25 000 studenter deltagit i undersökningen och i kategorin fastighetsmäklare hamnar alltså Bjurfors för första gången i topp. Så mycket som var tredje (33 %) mäklarstudent svarar att Bjurfors är deras ideala arbetsgivare. Bjurfors följs av Svensk Fastighetsförmedling, Fastighetsbyrån, Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Husman Hagberg och Skandiamäklarna.

– Vi är oerhört glada och stolta över att vara mäklarstudenternas förstaval. Att vara en attraktiv arbetsgivare bland framtidens mäklare är otroligt viktigt särskilt när vi fortsätter växa som företag, säger Fredrik Kullman, vd Bjurfors Sverige.

Mäklarstudenterna har också fått svara på vad de värderar högst hos en arbetsgivare. Viktigast är möjligheten till en hög inkomst, följt av ledare som stöttar ens utveckling samt inspirerande ledarskap, som klättrat en placering från 2021.

– För oss är ledarskapet en avgörande framgångsfaktor för att attrahera och utveckla de bästa talangerna samt bibehålla marknadens högsta provisioner och snittköpeskillingar, säger Fredrik Kullman, vd Bjurfors Sverige.

Om Företagsbarometern
Universums Företagsbarometern är inte bara Sveriges mest omfattande – utan världens i särklass största talangundersökning. I år deltog över 25.000 studenter från 33 universitet och högskolor. Studentundersökningen genomförs av Universum och bygger på samlad kunskap och erfarenhet vad gäller studenternas attityder till arbetsliv och karriär. Universum arbetar aktivt med att säkerställa att resultaten av undersökningarna är sanningsenliga, att de behåller sin integritet och att det inte är möjligt att på något sätt fuska. Arbetsgivare kan inte köpa sig in på listan eller påverka sina rankingpositioner genom Universum.

Ämnen

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 85 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Kontakter

Fredrik Kullman

Fredrik Kullman

VD Bjurfors Sverige och ansvarig för franchiseverksamheten i Sverige och Spanien 0732-57 56 86

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige