Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svenska Bjurfors Adventure Racing femma på VM

Svenska Bjurfors Adventure Racing femma på VM i Multisport. Efter fem dygn och tjugo timmar av non stop tävlande under svåra förhållanden med ömsom drivande regn, ömsom snö och tillfälliga glimtar av sol korsade Bjurfors AR mållinjen strax efter fyra i natt, som bästa skandinaviska lag.

De har tagit sig över 550 kilometer i distans och över 25 000 höjdmeter per fot, per mountain bike, per kajak, simmandes och klättrandes på totalt 147 timmar. Mats Andersson, lagkapten och veteran i sammanhanget säger att det var en av de tuffaste tävlingarna någonsin där vädret verkligen ställt allas moral på prov. Fötterna har fått lida hårt av det konstant blöta förhållandena. ? ?Det heter inte Highlands för intet. Det går antingen upp eller ner, platt finns inte? säger han. Laget med Mats, Per Vestling, Staffan Wennerstad och Rebecca Rusch längtar efter säng med torra lakan, riktig mat och en kall dryck.

Bland de 49 startande lagen fanns fyra svenska lag. Bjurfors Adventure Racing som med över tolv års erfarenhet i världseliten har som väntat klarat sig bäst. De andra svenska lagen har antingen brutit eller inte hunnit igenom ?tidssnören? där lagen måste passera inom en viss tid för att få fortsätta hela banan till mål. Tävlingen har skördat många offer p g a det tuffa vädret

Taktiken har varit att försöka sova tillräckligt för att kunna hålla ett högt tempo under det sista dygnet. Totalt har det blivit ungefär 15 timmar sömn på sex dygn. Mats och laget har legat i täten under hela tävlingen och visat bland världens främsta multisportare att de definitivt tillhör den yttersta toppen. Stort grattis till Bjurfors Adventure Racing!

Ämnen

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors

Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige