Gå direkt till innehåll
Här, på Tärnvägen i västra Lund, står 62 nybyggda lägenheter inflyttningsklara i slutet av året. Bild: Nordr
Här, på Tärnvägen i västra Lund, står 62 nybyggda lägenheter inflyttningsklara i slutet av året. Bild: Nordr

Pressmeddelande -

Stark efterfrågan på nybyggda Lundabostäder

De 62 bostäder som byggs i Grönalund Kvartershuset i västra Lund är nu slutsålda - nästan ett år före inflyttning.
– Försäljningssuccé! konstaterar Thim Falk, fastighetsmäklare på Bjurfors Nyproduktion.

I pandemins spår är bostadsmarknaden het på många håll i landet. Det gäller inte minst i Lund, där även efterfrågan på nyproducerade bostäder är starkare än på länge.

Fem minuter från Lund C

I västra Lund växer nu ett nytt område fram på Tärnvägen, mittemot förskolan Vildanden och vårdcentralen Måsen. I projektet, som går under namnet Grönalund Kvartershuset, har bostadsbolaget Nordr låtit bygga 62 lägenheter på fem minuters cykelavstånd från tågstationen. Inflytning sker preliminärt i slutet av året, men alla bostäderna är redan slutsålda.
– Det är fantastiskt roligt, om än inte alls oväntat, att projektet tagits så väl emot av Lundaborna. Grönalund Kvartershuset blir med sin vackra arkitektur och sina attraktiva bostäder ett riktigt fint tillskott till Lund väster. Här skulle jag själv vilja bo, säger Thim Falk, fastighetsmäklare på Bjurfors Nyproduktion.

Fördjupat samarbete

Den lyckade försäljningen av de 62 bostäderna har genererat ett fördjupad samarbete mellan Bjurfors och Nordr. Bjurfors Nyproduktion har anlitats även för Nordrs nästa projekt i området: Grönalunds Trio, som börjar byggas i vår. Det handlar om ytterligare 63 lägenheter som ska hitta sina första ägare.
– Vi är väldigt glada över att vårt fina samarbete med Nordr fortsätter. I projektet Grönalunds Trio byggs tre sjuvåningshus med vardera 21 lägenheter. Allt från ettor på 36 kvadrat till sexrummare på 150 kvadrat. Inflyttningen är planerad till 2023, men faktum är att vi redan sålt ett 40-tal av de 63 bostäderna, säger Karolina Wictorin, fastighetsmäklare på Bjurfors Nyproduktion.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på cirka 85 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Relaterat innehåll

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige