Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ny undersökning: Tryggt bostadsområde allt viktigare för stockholmare

Tryggt område blir allt viktigare i valet av bostadsområde. I Stockholm anger mer än sex av tio att det nu är den enskilt viktigaste faktorn. Dessutom uppger 39 procent av stockholmarna att trygghet är en viktigare faktor idag än för fem år sedan. Det visar en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av mäklarföretaget Bjurfors.

Undersökningen visar att trygghet blivit en allt mer viktig aspekt för boende i Stockholm. 61 procent i huvudstaden sätter tryggheten i topp - det är bara den historiskt sett tunga faktorn om närhet till kommunikationer (73 procent) som man rankar högre. I Malmö och Göteborg är frågan om tryggt område det enskilt viktigaste faktorn.

På frågan om hur vikten av trygghet vid val av bostad förändrats de senaste fem åren anger knappt fyra av tio stockholmare att tryggt område är viktigare nu.

- Normalt brukar de faktorer bostadsköpare anger som viktigast ligga rätt konstant. Här kan vi nu se en tydlig uppgradering av trygghetsfaktorn jämfört med tidigare liknande undersökningar. Det är väl troligt att de senaste tidens uppmärksamhet i media kring olika våldsdåd har påverkat svaren, säger Pontus Kopparberg.

Över lag upplever dock 70 procent av stockholmarna att de är trygga på sin bostadsort. I Malmö och Göteborg anger 67 procent att är trygga på sin respektive bostadsort.


Om undersökningen

Undersökningen genomfördes i TNS Sifos webbpanel under perioden 25–31 januari 2017. Totalt intervjuades 1672 personer i åldern 16-79 år i Stockholm, Göteborg och Malmö. 536 personer intervjuades i Stockholm.

Ämnen

Regioner


Om Bjurfors
Bjurfors är ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag och är verksamma inom såväl privatmarknaden som den kommersiella fastighetsmarknaden. Bjurfors har idag cirka 430 medarbetare, och kontor i Stockholm, Göteborg, Öresundsregionen, Uppsala, Västerås, Örebro, Helsingborg, Halmstad, Bohuslän, Båstad, Åre, samt i spanska Barcelona, Torrevieja/Costa Blanca, Marbella, på Mallorca och franska Rivieran.

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige