Gå direkt till innehåll
Från mäklarstudent till franchisetagare – karriärresan som inspirerar

Pressmeddelande -

Från mäklarstudent till franchisetagare – karriärresan som inspirerar

En av Bjurfors nyaste franchisetagare Fanny Strand på Bjurfors Södermalm började sin karriär redan under studietiden, då hon arbetade med kundvård.

–Jag var nyfiken på mäklaryrket men ville lära mig mer om branschen innan jag påbörjade en treårig utbildning, berättar Fanny Strand vars karriärstart gav mersmak till en framgångsrik karriär inom mäklaryrket.

Bjurfors utsågs nyligen till Karriärföretag 2023, där ett viktigt kriterium är att det erbjuds möjligheter till att göra karriär internt. Fanny Strand är ett av många exempel på att det går att växa och växla upp inom företaget.

– Jag började på Bjurfors redan innan jag började studera till fastighetsmäklare, jag blev erbjuden en tjänst på deras kundvårdsavdelning. Där lärde jag mig otroligt mycket om branschen, om Bjurfors och om våra processer. Jag insåg snart att det verkligen var mäklare jag ville bli.

Rollen på Kundvårdsavdelningen i Göteborg började Fanny Strand 2013, därefter följde studier på mäklarutbildningen i Trollhättan i kombination med jobb hos Bjurfors fram tills att hon fick sin mäklarlicens 2017.

– När det var dags att göra praktik fick jag fina rekommendationer från kundvårdsansvarig, vilket var värt mycket för mig. Jag fick möjlighet att praktisera på fyra olika kontor i Stockholm, men kände mig mest hemma på Bjurfors Södermalm så jag sökte mig hit när det var dags att leta efter en fast anställning.

Sedan Fanny Strand fick sin mäklarlicens har hon mäklat framgångsrikt på Södermalm i Stockholm. I början av året tog hon ytterligare ett steg upp i karriären och blev franchisetagare på Bjurfors Södermalm.

Att börja från grunden har varit en stor fördel, enligt Fanny Strand eftersom det har gett henne en bra förståelse för företagets alla delar.

–Bjurfors erbjuder fantastiska möjligheter för att utvecklas och göra karriär. Det är ett varumärke som jag stolt kan stå bakom. Tack vare bra stöttning från Bjurfors och mina närmsta kollegor har jag kunnat växa in i rollen som mäklare.

För Fanny Strand var det viktigt att hitta en arbetsplats där hon kände att hon passar in och mår bra. Under åren på Bjurfors Södermalmkontor har hon lärt sig av och inspirerats av mer erfarna kollegor och när chansen att bli franchisetagare dök upp var det ett naturligt steg.

–Jag och de andra franchisetagarna Ellen Ingman, som tidigare var ensam franchisetagare, och Douglas Davidsson, som gick in som franchisetagare samtidigt som jag, kompletterar varandra väldigt bra. Kolleger från andra Bjurforskontor, vår regionchef Christina Henriksson och försäljningschef Urban Stener har också varit behjälpliga vilket har gjort övergången enkel. Den största förändringen för mig är att jag har fått fler arbetsuppgifter, som till exempel administration, marknadsföring och ett större ansvar för arbetsmiljön.

Ambitionen framåt för Bjurfors Södermalm är att bibehålla den familjära stämningen på kontoret samt att fortsätta stärka varumärket och gruppen. De siktar också på att ta fler marknadsdelar på Södermalm under 2023.

–Just nu ligger vi på en tredje plats på årsbasis, men vi siktar så klart på en andra eller första plats. Det är inte alls omöjligt. Bjurforsmäklare ligger alltid högt upp på topplistan och vi är det kontor som hade flest försäljningar och rekommendationer per mäklare 2022 på Södermalm. Vi jobbar som ett team och hejar alltid på varandra, avslutar Fanny Strand.

Fanny Strands bästa tips för att lyckas med karriären

1.Välj en arbetsplats där du trivs och får stöttning av kollegerna. Då får du rätt förutsättningar att göra ett bra arbete, vilket i sin tur leder till fler försäljningar.

2.Ta rygg på så många mäklare som möjligt när du är i början av karriären. Lär dig olika arbetssätt och välj ett som passar dig.

3.Som mäklare måste du vara en god säljare men även en god människokännare. Var lyhörd, ödmjuk och gör alltid ditt yttersta för att kunden ska bli nöjd.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Relaterat innehåll

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige