Gå direkt till innehåll
Bjurfors Uppsala förstärker med ännu en stjärnmäklare

Pressmeddelande -

Bjurfors Uppsala förstärker med ännu en stjärnmäklare

Bjurfors Uppsala har rekryterat ännu en stark profil till sitt team. Karl Nordström är fastighetsmäklaren som tänker med både hjärta och hjärna:
– Som mäklare är det viktigt att ha en öppen och förtroendeingivande relation med mina kunder, särskilt nu när marknaden utmanar och det inte alltid blir som man som säljare tänkt sig, säger han.

Att Karl blev mäklare var lika delar slump, servicekänsla och vinnarinstinkt. Han arbetade som bilförsäljare i flera år och sålde då bland annat en bil till en kund som visade sig vara kontorschef för ett mäklarföretag i Uppsala. Hon blev så imponerad av Karls driv och engagemang att hon lyckades locka över honom till mäklaryrket.

– Jag har aldrig trivts särskilt bra i skolbänken och hade siktet inställt på att jobba mig uppåt i karriären inom försäljning. Men när erbjudandet om att studera till mäklare kom så kändes det ändå som något som var värt att ta fram skolböckerna för. Jag fick min licens i slutet av 2018 och klev in en ganska skakig marknad, inte helt olik den vi har idag, berättar Karl.

Att börja som fastighetshetsmäklare i en marknad som tappar fart efter några blomstrande år är utmanande, men också väldigt lärorikt.

– Även om det var väldigt tufft i början är jag glad att jag har med mig det i bagaget. Jag fick snabbt lära mig vikten av att bygga goda och långsiktiga relation med mina kunder. Det är viktigt att de förstår och litar på min och företagets strategi, förklarar Karl.

Det dröjde ungefär ett och ett halvt år i en motig marknad innan allt tog rekordfart under pandemin.

– Under min första tid som mäklare hade jag samlat på mig förmedlingsuppdrag för kunder som ville sälja med mig, men som ville avvakta en bättre marknad innan de lade ut sitt hem till försäljning. När bostadsmarknaden tog fart ville kunderna sälja, och vi fick till riktigt bra affärer. Inte nog med att det gick bra för kunderna, min karriär som mäklare tog också fart, säger Karl.

Nu är det dags för nästa kliv i karriären. Från den 1 november är Karl ny mäklare för Bjurfors Uppsala.

– Jag har känt till och stött på både Marcus Höglund och Robin Gelinder i olika sammanhang genom mina år som mäklare, inte minst när jag och min sambo själva skulle köpa vår bostad. Jag kände att jag klickade med båda två och att de stod för de värderingar som jag också uppskattar högt, säger Karl.

Bjurfors Uppsala har offensivt växlat upp under 2022 och senast i augusti tillträdde Robin Gelinder som tredje delen i trion av franchisetagare. Tillsammans med Marcus och Andreas Ödman är Robins mål att utveckla och driva både affärerna och verksamheten vidare till nästa steg.

– Att rekrytera Karl är definitivt ett steg i att ta ytterligare marknadsandelar på vår marknad här i Uppsala som är både utmanande och där det finns mångas duktiga branschkollegor som utmanar, säger Andreas Ödman.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Relaterat innehåll

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige