Gå direkt till innehåll
Fredrik Kullman, vd Bjurfors Sverige.
Fredrik Kullman, vd Bjurfors Sverige.

Pressmeddelande -

Universums karriärundersökning: Bjurfors är drömarbetsgivaren för young professionals

Bjurfors är i år det mäklarföretag som rankas högst bland young professionals, det vill säga den grupp fastighetsmäklare som arbetat 1-8 år inom yrket. Det visar Universums undersökning där Bjurfors rankats som den mest idealiska och intressanta arbetsgivaren, samt det företag som denna grupp mäklare är mest benägen att söka arbete hos av alla fastighetsmäklarföretag i Sverige.

Så mycket som var fjärde (24.21 %) mäklare som arbetat 1–8 år efter examen svarar att Bjurfors är deras ideala arbetsgivare.

– Vi är oerhört glada och stolta över att vara förstaval bland de fastighetsmäklare som precis påbörjat eller har etablerat sin karriär. För oss på Bjurfors är det viktigt att de första åren av mäklarnas karriär blir så framgångsrik som möjligt. Vi har ett omfattande och genomtänkt onboarding-program och är noga med att skapa rätt förutsättningar för våra medarbetare att trivas, säger Fredrik Kullman, vd Bjurfors Sverige.

Mäklare i kategorin young professionals har också fått svara på vad de värderar högst hos en arbetsgivare. Viktigast är möjligheten till att få framgång på sin marknad, följt av en hög framtida inkomst, samt att ha en ledare som stöttar den personliga utvecklingen och som har ett inspirerande ledarskap. Undersökningen visar att respondenterna associerar Bjurfors med samtliga av de viktigaste attributen. Dessutom uppskattar respondenterna att Bjurfors fokuserar på prestation och sina kunder, samt att en Bjurforsmäklare har hög prestige och status i branschen.

– Vi har gång på gång kunnat konstatera att Bjurfors säljer både dyrare och snabbare än branschgenomsnittet*. Vi satsar mycket på ledarskapet inom organisationen. Den viktigaste prioriteringen för en ledare på Bjurfors är att ge medarbetarna bästa möjliga förutsättning att lyckas i sin yrkesroll, säger Fredrik Kullman, vd Bjurfors Sverige.

Om undersökningen
Universums undersökning Sveriges Mest Attraktiva Arbetsgivare är Sveriges mest omfattande karriärundersökning som utförs varje år. I år deltog över totalt 16 000 akademiker i kategorierna fastighetsmäklare, ekonomi, civilingenjör, högskoleingenjör, IT, juridik, samhällsvetenskap/kommunikation och naturvetenskap. Undersökningen genomförs av Universum och bygger på samlad kunskap och erfarenhet vad gäller akademikernas attityder till arbetsliv och karriär.

*Bostadsbarometern, Svensk Mäklarstatistik

Ämnen

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige