Gå direkt till innehåll
Nyproduktion Långgatans Smedja på Tredje Långgatan Göteborg.
Nyproduktion Långgatans Smedja på Tredje Långgatan Göteborg.

Pressmeddelande -

Stort tryck på lägenheterna i BRF Långgatans Smedja

Högt möter lågt, hårda material möter varma ytor och historia flätas samman med vår samtid, i en unik fastighet på Tredje Långgatan.
– Det har varit en oerhört stor efterfrågan på lägenheterna i BRF Långgatans Smedja. Redan innan vi gick ut publikt med projektet så var hälften av lägenheterna sålda. Därefter har trycket ökat ytterligare, säger Regina Svantesson, försäljningschef på Bjurfors Nyproduktion i Göteborg.

Projektet Långgatans Smedja består av två karakteristiska byggnader beläget på Tredje Långgatan i Göteborg. Byggnaderna är benämnda Porthuset respektive Gårdshuset och beskrivs som ett möte mellan långgatornas småskaliga industrihistoria och vår tids sparsmakade arkitektur.
– Vi ser att små välplanerade bostäder där man tagit design, inredning och arkitektur ett steg längre attraherar många. Vi tror att det, i kombination med att projektet har ett brett spektrum i form av arkitektur och tidsepok, har gjort att efterfrågan varit stor. Det händer dessutom mycket i denna del av stan just nu, vilket också bidrar till det höga attraktionsvärdet, säger Regina Svantesson.

Det vita huset som vetter ut mot gatan är det som kommer att bli Porthuset. Ursprungligen var denna fastighet en smidesverkstad, som uppfördes år 1902.
– Genom att vi valt att bevara den gamla fastigheten i kombination med att bygga nytt så lever gatans historia kvar samtidigt som vi tar kvarteret framåt, säger Fredrik Nyman, vd på 4D Bygg.

Långgatans Smedja nyproduktion Göteborg
Det åtta våningar höga Gårdshuset kommer att torna upp sig bakom Porthusets anspråkslösa fasad. Med pelare och balkar skapas ett rutmönster som ramar in lägenheternas heltäckande glasväggar.

Lyckade samarbeten
4D Bygg är fastighetsutvecklaren som står bakom projektet som Bjurfors nu fått förtroendet att förmedla.
– Vi är otroligt stolta och glada över att åter blivit anlitade av 4D. Fredrik och hans kollegor är fenomenala på att ta allt inom byggnadsprojekt ett steg längre, så att få arbeta tillsammans i detta projekt känns fantastiskt kul, säger Regina Svantesson. Fredrik Nyman tillägger:
– Efter många år med flertalet mindre samarbetsprojekt så tar vi nu ytterligare ett steg och gör en mer komplex och större nyproduktion ihop. Arbetet tillsammans med Bjurfors Nyproduktion har fortlöpt kanonbra, det märks att det finns erfarenhet och vi kompletterar varandra bra.

Nytt möter gammalt
Porthuset är visionen om ett modernt, enkelt och urbant liv mitt i staden som kommer representera det gamla i fastigheten. Gårdshuset kommer att torna upp sig bakom, med utgångspunkt i gedigen bostadskvalité och material som är förankrat i platsen och som åldras med värdighet.
– Jag personligen älskar när gammalt möter nutid, att varsamt få bevara något i kombination med att producera nytt – det tycker jag adderar ytterligare en dimension. Genomgående för alla projekt vi åtar oss är att vi alltid utgår från det gamla samt att vi enbart bygger i områden vi verkligen tror på och gillar, säger Fredrik Nyman. Regina Svantesson tillägger:
– Fastigheten ligger i helt rätt område. Tredje Långgatan är en gata som utvecklas och växer, i ett populärt område med bostäder som sticker ut. Lägenheterna är relativt små, vilket attraherar en yngre målgrupp – som även området i sig gör med mycket puls och liv.

Göteborgs fräckaste område
Historiskt sett är långgatorna i Göteborg kända som hamnkvarter. Idag kännetecknas kvarteret och långgatorna av liv och rörelse med ett stort urval av restauranger, barer och butiker.
– Vi har valt det här området för att vi tycker det är Göteborgs, för tillfället, fräckaste kvarter. Förtätningen är superspännande, vi har valt en naturstensfasad för att bygget ska tala samma språk som den gamla stenstaden, och samtidigt bli en trevlig bebyggd miljö för de som bor, verkar och vistas i staden, avslutar Fredrik Nyman.

Inflyttning beräknas preliminärt ske med start Q4 2023.

Mer information

Regina Svantesson, försäljningschef Bjurfors Nyproduktion
Telefon: 031-761 79 19
E-post: regina.svantesson@bjurfors.se

Fredrik Nyman, vd 4D Bygg
Telefon:070 – 271 10 12
E-post: nyman@4dbygg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på cirka 85 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Relaterat innehåll

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige