Gå direkt till innehåll
I centrala Kungälv projekterar Balder 124 moderna bostadsrätter och cirka tio lokaler. Bostäderna förmedlas av Bjurfors Nyproduktion, och första inflyttning är planerad till årsskiftet 2022/2023.
I centrala Kungälv projekterar Balder 124 moderna bostadsrätter och cirka tio lokaler. Bostäderna förmedlas av Bjurfors Nyproduktion, och första inflyttning är planerad till årsskiftet 2022/2023.

Pressmeddelande -

Stort intresse för nybyggda lägenheter i Kungälv

Försäljningen av 124 bostadsrätter i projektet Västra Gatan i Kungälv är nu igång.
– Vi har återigen fått ett kvitto på att det finns ett otroligt sug efter nyproducerade bostäder i Kungälv, säger Regina Svantesson, försäljningschef på Bjurfors Nyproduktion i Göteborg.

Efter många års arbete med detaljplan och projektering har nu nästa steg till nya bostäder i mötet mellan det riktigt gamla och övriga Kungälvs centrum tagits. Projektet, som kallas Västra Gatan – i hjärtat av Kungälv, har sedan länge lockat stort intresse som även ökat ytterligare inför säljstart.
– Vi på Balder är glada för det stora intresset för projektet och det fina samarbetet med Bjurfors som gett en lyckad försäljningsstart av Västra Gatan, säger Simon Cederqvist, sälj- och marknadskoordinator på Balder.

Stark marknad

Den 9 september hölls ett digitalt förtursevent där fastighetsbolaget Balder och mäklarföretaget Bjurfors presenterade projektet inför själva försäljningen som startade förra måndagen, den 14 september.
– Säljstarten blev något av en rivstart. Att vi redan fått in ett stort antal bokningar och reservationer på bostäderna är dock inte oväntat, vi har sett samma trend i andra nyproduktionsprojekt på senare tid. Marknaden för nyproduktion är stark, säger Regina Svantesson.

Nytt kapitel

Förutom de 124 bostadsrätterna projekterar Balder för uppemot tio lokaler i samma byggnader, varav två är tänkta att bli restauranger. Dessutom byggs ett parkeringsgarage under gården. Unikt för fastigheten kommer även vara två gårdshus på fyra rum och kök inne på gårdsområdet.
– Lägenheterna byggs med kvarterens klassiska omgivning och arkitektur i åtanke, med fokus på att tillgodose moderna behov i form av bekvämlighet och tillgänglighet. Detta är ett nytt kapitel i utvecklingen av Kungälvs centrala delar, säger Johan Burell, fastighetsutvecklare för Fastighets AB Balder.

Balder planerar att inflyttning i de nybyggda bostäderna kommer börja att ske vid årsskiftet 2022/2023.

Mer information

Malin Tulldahl, fastighetsmäklare Bjurfors Nyproduktion
Telefon: 031-733 20 98
E-post: malin.tulldahl@bjurfors.se

Therese Bjurenlind, fastighetsmäklare Bjurfors Nyproduktion
Telefon: 031-733 20 99
E-post: therese.bjurenlind@bjurfors.se

Regina Svantesson, försäljningschef Bjurfors Nyproduktion
Telefon: 031-761 79 19
E-post: regina.svantesson@bjurfors.se

Simon Cederqvist, sälj- och marknadskoordinator Fastighets AB Balder
Telefon: 031-10 95 70

Johan Burell, fastighetsutvecklare Fastighets AB Balder
Telefon: 070-940 42 82

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med närmare 600 medarbetare på ca 80 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige