Gå direkt till innehåll
I Brf Landshövdingen utmanar bostadsutvecklaren normen för nybyggda lägenheter. Även utformningen av föreningens stadgar sticker ut.
I Brf Landshövdingen utmanar bostadsutvecklaren normen för nybyggda lägenheter. Även utformningen av föreningens stadgar sticker ut.

Pressmeddelande -

Säljstart för unika lägenheter i Krokslätt

Nu startar försäljningen i ett speciellt bostadsprojekt i hjärtat av Krokslätt.
– Vi tycker att det finns alldeles för många tråkiga bostadsrättsföreningar som inte tar tillvara på sin potential. I Brf Landshövdingen försöker vi göra det, säger Johan Norin, projektdelägare på Westate AB.

På Landshövdingegatan i centrala Krokslätt i Mölndal är planen att en mattsvart liten högborg ska torna upp sig mot himlen. Här kommer Brf Landshövdingen att bygga 13 nya lägenheter om mellan 27 och 72 kvadratmeter. Bostäderna ligger insprängda i berget i det lugna villakvarteret, några få kilometer från Korsvägen eller Chalmers.  

– Det är inte en plats man förväntar sig en sån här byggnad på, det är lite okonventionellt. Men det är också tanken. Även byggnaden som sådan sticker ut en hel del. Det kommer bli väldigt bra, säger Johan Norin på Westate AB som driver det här projektet tillsammans med Calere Fastighets AB och sina kompanjoner Victor Ericson, Eric Cardell och Magnus Johnsson.

Internationell trend

En av de saker som skiljer Brf Landshövdingen från många andra nybyggen är sättet som taket disponeras. Det blir ett eget "roof top", en gemensamhetsyta för umgänge och en liten spa-hörna med bubbelpool och bastu - och en storslagen utsikt.

En annan sak som kännetecknar Brf Landshövdingen är att stadgarna medger att även juridiska personer kan köpa en lägenhet.
– I 99 föreningar av 100 är inte detta möjligt. Det här är annars relativt vanligt förekommande internationellt, och det känns kul att vi nu öppnar upp för lägenheter som en tydligare investeringsform även i Sverige och Göteborg, säger Johan Norin.

Tillträde 2022

Det är Bjurfors som fått förtroendet att förmedla de 13 lägenheterna och de sex garage som också ska byggas i fastigheten.

– Det ska bli spännande att äntligen komma igång med försäljningen. Med tanke på det tryck som generellt råder på nybyggda lägenheter i Göteborg just nu, har vi goda förhoppningar om ett lyckat utfall, säger Regina Svantesson, försäljningschef nyproduktion på Bjurfors Göteborg.

Inflyttning till Brf Landshövdingen beräknas preliminärt ske med start andra kvartalet 2022.


Mer information

Malin Tulldahl, fastighetsmäklare Bjurfors Nyproduktion
Telefon: 031-733 20 98
E-post: malin.tulldahl@bjurfors.se

Karin Berggren, fastighetsmäklare Bjurfors Nyproduktion
Telefon: 031-733 20 20
E-post: karin.berggren@bjurfors.se

Regina Svantesson, försäljningschef Bjurfors Nyproduktion
Telefon: 031-761 79 19
E-post: regina.svantesson@bjurfors.se

Johan Norin, projektdelägare Westate AB
Telefon: 0735-345049
E-post: kontakt@westate.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med närmare 600 medarbetare på ca 80 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige