Gå direkt till innehåll
Säljstart blev rivstart för Kivikhusen

Pressmeddelande -

Säljstart blev rivstart för Kivikhusen

Med dryga tusen föranmälda intresseanmälningar är det föga förvånande att samtliga hus, i första etappen i det arkitektdrivna projektet, redan är bokade. Projektet går under namnet Kivikhusen, och det är den Malmöbaserade arkitektfirman Stadstudio som är skapare av de unika bostäderna.


Bebyggelsen utgörs av trähus med inspiration hämtad från den skånska traditionen med inramade gårdar som i sin tur omgärdar en gemensam äppellund.
– Vår vision är att skapa en unik boendemiljö genom användning av kvalitativa material med hög hantverksmässighet, säger Alexander Lenre Simittchiev, arkitekt SAR/MSA Stadstudio.

Permanent- och fritidsboende
Bostäderna vänder sig både till lokala ortsbor som söker permanentboende och till människor från hela landet som söker ett fritidsboende på Österlen.
– Jag har inte varit med om ett så stort föranmält intresse för någon nyproduktion tidigare. Vi är otroligt glada över hur projektet tagits emot av såväl lokala Kiviksbor som personer bosatta på andra orter runt om i landet. Det är fantastiskt kul att kunna presentera en välarbetad produkt som sticker ut från mängden, säger Thim Falk, fastighetsmäklare och projektledare Bjurfors Nyproduktion.

Än finns möjlighet att säkra ett hus i projektet
– Det känns väldigt kul att kunna erbjuda något som vi inte sett tidigare i Kivik. Arkitekterna på Stadstudio har verkligen lyckats skapa hus som sticker ut, utan att göra avkall på vare sig planlösning eller funktion. Detta kommer bli ett stort steg upp för husmarknaden i Kivik, och även om första etappens åtta hus bokades direkt under VIP-försäljningen så kommer det snart en ny chans då vi har 33 hus i projektet totalt, säger Anna Helsing, fastighetsmäklare och projektledare Bjurfors Nyproduktion.

Alexander Lenre Simittchiev avslutar:
– Det är fantastiskt roligt att detta speciella projekt fått så stor respons och att flera års arbete med att skapa en unik boendemiljö ger resultat. Vi ser mycket fram emot att platsen snart kommer att fyllas med liv och rörelse

För mer information:

Thim Falk, Fastighetsmäklare och Projektledare nyproduktion Bjurfors Skåne.
E-post: thim.falk@bjurfors.se
Telefon: 0701-64 19 19

Anna Helsing, Fastighetsmäklare och Projektledare nyproduktion Bjurfors Skåne.
E-post: anna.helsing@bjurfors.se
Telefon: 0701-64 67 05

Alexander Lenre Simittchiev, Arkitekt SAR/MSA.
E-post: alexander@stadstudio.se
Telefon: 0768-35 33 30

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 85 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige