Gå direkt till innehåll
Hugo Rossander, Anette Grunditz Erixon och Fabian Weeren.
Hugo Rossander, Anette Grunditz Erixon och Fabian Weeren.

Pressmeddelande -

Så kickstartar du din karriär tillsammans med Bjurfors

Förra året utsågs Bjurfors till mäklarstudenternas drömarbetsplats i Universums stora undersökning. Här berättar tre av Bjurfors mest framgångsrika, nyutexaminerade mäklare om hur första året som mäklare har varit. Gemensamt för alla tre är att de brinner för möten med nya människor och gillar att göra affärer.

Att vara ny som mäklare kan vara tufft. Det är mycket nytt att lära och man måste klara av att hålla många bollar i luften samtidigt. Men med ett stort engagemang och rätt förutsättningar för prestation kan man nå bra resultat på kort tid.

Hugo Rossander, fastighetsmäklare på Bjurfors Helsingborg Norr, jobbade extra på Bjurfors kundvårdsavdelning under hela utbildningen för att lära sig branschen och korta ner startsträckan när det var dags att söka jobb. Ett aktivt nätverkande, god kundkontakt och bra stöttning har varit viktiga framgångsfaktorer under det första året.

– För att skapa rätt förutsättningar för sin mäklarkarriär har vi på Bjurfors privilegiet att ta hjälp av en mer erfaren mäklare i början. Det är en form av fadderskap där vi får följa med på möten, visningar och även förmånen att dela en del affärer. Sedan dess har jag själv varit fadder och förmedlat vidare den kunskapen som jag ansåg var viktigt som ny mäklare, säger Hugo Rossander.

Fabian Weeren, fastighetsmäklare på Bjurfors Värmdö, håller med om att vägledning från mer erfarna kolleger har varit ovärderligt under den första tiden i branschen. I sitt yrkesval har han bland annat inspirerats av sin mamma som även hon är fastighetsmäklare och franchisetagare på Bjurfors.

– Som nyexaminerad mäklare är du otroligt driven och målmedveten men besitter inte all kunskap. Då måste du kunna fråga om hjälp. När jag började mäkla fokuserade jag på att både säljare och köpare skulle bli så nöjda som möjligt. Om du kan överträffa kundernas förväntningar blir du rekommenderad vilket i sin tur leder till fler affärer, säger Fabian Weeren.

Anette Grunditz Erixon, fastighetsmäklare på Bjurfors Bohuslän, hade en annan ingång i yrket. Innan Anette skolade om sig till mäklare jobbade hon 14 år för Bjurfors i olika roller, bland annat som mäklarassistent och kontorsansvarig.

– Under alla år i kulisserna samlade jag på mig en hel del erfarenheter om branschen och fick en god inblick i yrket vilket var en fördel. Jag var beredd på att jobba hårt för att nå framgång. Som mäklare får man ha många strängar på sin lyra. Om du gillar variation är det världens bästa yrke, säger Anette.

På endast ett år har Anette gått från att vara nyexaminerad mäklare till att bli den mäklare som har haft flest rekommendationer och försäljningar till högsta försäljningsvärde på Tjörn under 2022.

–Jag har haft stor hjälp av Bjurfors starka varumärke och marknadsföringsinsatser. Det är en fantastisk organisation att jobba för. Nyanställda får tillgång till alla de verktyg som behövs för att lyckas. Här finns många möjligheter att utvecklas och göra karriär, säger Anette Grunditz Erixon.

För Fabian Weeren var det Bjurfors positiva och nytänkande företagskultur som lockade.

– På Bjurfors jobbar alla tillsammans mot gemensamma mål. Min tanke var att om jag vill bli framgångsrik som mäklare måste jag arbeta på ett kontor som har många rekommendationer samt omge mig med kolleger med hög omsättning. Därför var Bjurfors det självklara valet, säger Fabian.

Hugo satte igång med att undersöka olika mäklarkontor i god tid för att hitta ett som passade honom.

–Jag bestämde mig tidigt för att Bjurfors var rätt arbetsgivare för mig. Tack vare Bjurfors kvalitetssäkrade arbetsmetod samt fantastiska kolleger som både inspirerar och ger energi har jag fått en flygande start trots en utmanande marknad under 2022, säger Hugo.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige