Gå direkt till innehåll
Charlotte Hallberg på Bjurfors Varberg om att sälja till rekordpris i en annorlunda marknad.
Charlotte Hallberg på Bjurfors Varberg om att sälja till rekordpris i en annorlunda marknad.

Pressmeddelande -

Prisrekord i en tuff marknad

Trots utmanande tider på bostadsmarknaden har Charlotte Hallberg, fastighetsmäklare och franchisetagare på Bjurfors Varberg, lyckats med konststycket att sälja Varbergs dyraste villa någonsin. I en intervju delar hon med sig av sina bästa tips och råd för att sälja dyrare bostäder.

Det var under sommaren 2022, då bostadsmarknaden hade börjat vända nedåt på många håll i landen, som Charlotte Hallberg sålde Varbergs dyraste villa någonsin för 21,5 miljoner.
– Det var en fantastisk villa med ett oslagbart läge, säger Charlotte Hallberg. Tack vare noggrant förarbete avslutades affären redan på förmarknaden till ett högre pris än utgångspriset. Det var resultatet av ett nära samarbete med mina kolleger, säljaren och branschens bästa stylister och fotografer. Vi säljer många exklusiva bostäder på Bjurfors Varberg och har slagit flera försäljningsrekord. Villan såldes genom Bjurfors unika koncept Bjurfors Beyond.

Genom Bjurfors Beyond förmedlar Bjurfors bostäder bortom det vanliga genom ett skräddarsytt försäljningssätt. Bjurfors har ett unikt kontaktnät där presumtiva köpare får information om bostäder som passar deras sökkriterier redan innan de läggs ut på den publika marknaden. Många av bostäderna inom Bjurfors Beyond förmedlas därför diskret underhand.

Även året innan sålde Charlotte Hallberg stadens dyraste villa för drygt 15 miljoner. Snittpriset på en villa i kommunen ligger på 4,5 miljoner. När Charlotte Hallberg blev franchisetagare på Bjurfors och startade upp Varbergskontoret tillsammans med Susanna Fogelström för två och ett halvt år sedan hade hon redan många framgångsrika år som mäklare med sig i bagaget.
–Jag lockades av Bjurfors starka varumärke och gillade tanken på att bygga upp något eget tillsammans med andra. Bjurfors expertis och marknadsföringsaktiviteter i kombination med min lokalkännedom och gedigna kontaktnät har visat sig vara ett vinnande koncept. Jag har inte ångrat mitt beslut en enda gång, säger Charlotte Hallberg.

På årets Bjurforsgala kammade Varbergskontoret hem andra priset i kategorin Årets Bjurforskontor vilket är ett kvitto på det fantastiska arbete som Charlotte Hallberg och hennes kolleger gör.
–Vi har haft stor nytta av Bjurfors interna nätverk. Där finns många duktiga mäklare att utbyta erfarenheter och lärdomar med och vi har en nära kontakt med ledningsgruppen i Göteborg. Genom att samarbeta med andra Bjurforskontor kan vi hjälpas åt med flyttströmmarna. Ungefär hälften av alla våra köpare kommer utifrån och då behöver de hjälp av en lokal mäklare med att sälja sitt befintliga boende på den ort de kommer från.

Charlotte Hallberg stortrivs med sitt yrke, men vad mer är det som gör att hon har blivit så bra på att sälja dyra bostäder?
–Jag betraktar varje kund som en potentiell återkommande kund. Det är viktigt att ta sig tid att prata och lyssna. Inte fokusera enbart på den enskilda affären utan bygga upp ett förtroendekapital över tid. Jag ser till att vara påläst och har bra koll på den lokala marknaden. Oavsett bostad är jag alltid engagerad fullt ut från första till sista mötet. Och även efteråt då jag till exempel kan hjälpa till med att förmedla kontakter till lokala hantverkare, tipsa om lokala kvarterskrogar, bagerier eller liknande. I vårt yrke blir du en ambassadör för din stad.

Ända sedan Charlotte Hallberg började mäkla 2009 har hon satsat på kundvård och nu har hon ett eget upparbetat nätverk att använda sig av parallellt med Bjurfors marknadsföringsaktiviteter och söktjänst, Boagenten.
–Det är extra viktigt med rekommendationer och återkommande kunder i tuffa tider. Jag finner det otroligt tillfredsställande att hitta köpare och säljare som klickar. Det är en ynnest att få vara med och förverkliga husdrömmar, avslutar Charlotte Hallberg.

Ämnen

Kategorier


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige