Gå direkt till innehåll
Nyproduktionsprojektet i Malmö som ska sänka trösklarna in på bostadsmarknaden står nu klart.
Nyproduktionsprojektet i Malmö som ska sänka trösklarna in på bostadsmarknaden står nu klart.

Pressmeddelande -

Ny bostadsmodell öppnar dörrar till bostadsmarknaden – nu tillträds lägenheterna

I området Sorgenfri i Malmö står nu projektet ØF 19 klart, med inflyttningsstart 15 och 16 december. Projektet finansieras delvis av Bosam, som med sin nya bostadsmodell Bosam-modellen sänker trösklarna in på bostadsmarknaden.

Stor efterfrågan på smart planerade lägenheter
Projektet genomsyras av hållbarhet och långsiktighet, vilket speglar ”härproducerad” el och väl genomtänkt materialval. Lägenheterna, ettor upp till små treor med balkong, ligger i framkant vad gäller såväl planlösning som kvalitét och finansieringslösning.
– Efterfrågan på bostäderna har varit stor och majoriteten av lägenheterna såldes slut tidigt i projektet, uppger Marie Wilhelmsson, fastighetsmäklare Bjurfors Nyproduktion Malmö.


Nu står nyproduktionsprojektet ØF19 klart för inflyttning i Norra Sorgenfri, Malmö.

Nytänkande bostadsfinansiering
Bosam-modellen är en ny modell för finansiering av bostäder med syftet att inkludera fler i den svenska bostadsmarknaden. Den stora skillnaden jämfört med en traditionell bostadsfinansiering är fördelningen mellan föreningslånen och köparens insats. Det innebär att köparen behöver en betydligt mindre kontantinsats än vid köp av en traditionell bostadsrätt, vilket gör att fler kan köpa bostad.
– Det har varit roligt att samarbeta med Bosam och City Entreprenad och tillsammans göra det enklare även för unga att komma in på bostadsmarknaden, säger Thim Falk, projektledare Bjurfors Nyproduktion Malmö.

Urban living
Det nya ”up-and-coming” kvarteret Norra Sorgenfri präglas av mångfald och variationer av arkitektur, boendeformer, aktiviteter och attraktioner. I praktiken skulle man kunna äta, bo och leva bra här utan att behöva lämna området.
– Tjusningen med just detta område är att det endast är några minuters cykelavstånd till Malmö city, vilket gör det än mer eftertraktat att bo här. Vi har sedan tidigare förmedlat flera nyproduktionsprojekt i området och det är otroligt kul att följa när Malmös äldsta industriområde förvandlas till en unik och levande kvarterstad, avslutar Thim Falk, projektledare Bjurfors Nyproduktion Malmö.


Nyproduktion Bjurfors Skåne
Citybostäder med framtiden i fokus.

Bjurfors Nyproduktion Skåne
Genomgående råa och robusta materialval, som exempelvis betong och tegel – både för dess uttryck och estetik, men även för tålighet och den hållbara livslängden.

För mer information:

Thim Falk, Fastighetsmäklare och Projektledare Nyproduktion Skåne.
E-post: thim.falk@bjurfors.se
Telefon: 0701-64 19 19

Marie Wilhelmsson, Fastighetsmäklare Nyproduktion Skåne.
E-post: marie.wilhelmsson@bjurfors.se
Telefon: 040-608 30 14

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige