Gå direkt till innehåll
Fredrik Kullman, vd Bjurfors Sverige är årets vd.
Fredrik Kullman, vd Bjurfors Sverige är årets vd.

Pressmeddelande -

Fredrik Kullman utsedd till Årets vd för andra året i rad

Bjurfors Sveriges vd Fredrik Kullman har återigen utsetts till Årets vd av Karriärföretagen, i kategorin fastighetsmäklare. Det är första gången någonsin som en företagsledare i utsetts till Årets vd två gånger.

– Att återigen få bli utsedd till Årets vd är oerhört hedrande. Jag är så stolt över att få vara ledare på ett företag som Bjurfors, där vi verkligen satsar på ledarskapet, säger Fredrik Kullman.

För den som träffat Fredrik Kullman kommer det knappast som någon överraskning att just han utsetts till Årets vd. Med trygg hand och med sitt inkluderande sätt har han navigerat medarbetarna på Bjurfors genom de senaste årens osäkra bostadsmarknad. Det är tydligt att Fredrik Kullman är mån om att ge alla som arbetar med honom de bästa förutsättningar att göra både lyckade affärer och ha en lyckad karriär.

– Vår strategi är väldigt tydlig. Vi ska ha branschens bästa ledare för att kunna attrahera mäklarsveriges starkast lysande stjärnor under vårt tak. För mig är ledarskapet väldigt viktigt och genom den här utmärkelsen har jag fått bevis på att jag som vd bidrar starkt till vår ledarskapskultur. Alla ledare inom Bjurfors är en viktig pusselbit i detta, runt om i organisationen finns det fantastiska chefer som driver företaget framåt och coachar sina medarbetare att utvecklas på ett föredömligt sätt, säger Fredrik Kullman.

Ett annat fokus för Fredrik Kullman är att öka Bjurfors marknadsandelar och spontana kännedom.

– Vi mäter kontinuerligt utvecklingen och de senaste åren har vi sett en mycket positiv riktning. Vi har expanderat geografiskt och öppnat fler kontor, och vi har ökat vår närvaro och vårt grepp om marknaden. En viktig framgångsfaktor är att vi sätter kvaliteten framför kvantiteten i allt vi gör, säger Fredrik Kullman.

Varför tro du att du blivit utsedd till årets vd?

– När jag vann förra året befann vi oss i en omtumlande bergodalbana inom mäklarbranschen. Efter pandemiårens brinnande marknad där bostäderna såldes både snabbt och till ständigt nya rekordpriser fick vi mäklare uppleva det motsatta under de senaste åren. Marknaden tvärnitade på grund av höga räntor, hög inflation, elpriser som sköt i höjden och en orolig omvärld. Det här skapade tveksamhet och avvaktande kring bostadsaffärerna. Och även om marknaden sakta vänder nu så har mäklarnas vardag varit minst sagt utmanande. Jag tror att jag vinner för att jag, trots vårt utmanande läge, kunnat stötta organisationen i en annan vardag än vad vi varit vana vid. Jag har också varit med och tagit initiativ till åtgärder som förbättrat och förenklat för medarbetarna och för företaget. När jag hörde juryns motivering blev jag extra glad att se att de tagit fasta på min passion för employer branding. För mig är det otroligt viktig att vi på Bjurfors värnar om att skapa ett företag som attraherar allt från erfarna stjärnmäklare till de mest lovande mäklarstudenterna, säger Fredrik Kullman.

Juryns motivering

Fredrik Kullman, Bjurfors, har på ett mycket tydligt sätt drivit frågorna i sin bransch, och får anses vara ledande i attraktionsfrågorna. Han har lyckats göra talangfrågorna till en del av företagskulturen så att alla medarbetare besjälas av detta. Resultaten har därför inte låtit vänta på sig och i ett antal mätningar har Bjurfors blivit en av branschens mest attraktiva arbetsgivare såväl bland studerande mäklare som yrkesverksamma. Vi tycker det är särskilt imponerande då någon banar väg för frågor som tidigare inte varit så aktuella i en bransch. Det har denna Vd lyckats med. Karriärföretagen vill därför tilldela Fredrik Kullman priset Årets Vd 2024 i kategorin Mäklare.

Ämnen

Kategorier


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors

Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige