Gå direkt till innehåll
Det sker minst lika många bostadsförsäljningar, om inte fler, än vid samma tid föregående år, berättar Sven-Erik Kristensen, regionchef på Bjurfors Göteborg.
Det sker minst lika många bostadsförsäljningar, om inte fler, än vid samma tid föregående år, berättar Sven-Erik Kristensen, regionchef på Bjurfors Göteborg.

Pressmeddelande -

​Det är Bjurfors som säljer din bostad

Hur är situationen på bostadsmarknaden just nu? Och vad är viktigast att tänka på – oavsett om du vill köpa eller sälja? Sven-Erik Kristensen, regionchef på Bjurfors Göteborg, har svaren.

Hur ser läget på bostadsmarknaden ut just nu?
– Det ser bra ut, det är god aktivitet på bostadsmarknaden. Det sker minst lika många försäljningar, om inte fler, än vid samma tid föregående år, berättar Sven-Erik Kristensen, regionchef på Bjurfors Göteborg.

Vilken är skillnaden mot tidigare år?
– I ett marknadsläge som vi har just nu är det många som byter upp sig i storlek, eftersom skillnaden i pris inte är lika stor som i en marknad med stora prisökningar. Många går från lägenhet till radhus eller från radhus till större hus. Nu kan det vara rätt tillfälle för många att ta nästa steg i bostadskarriären. De mer unika bostäderna står sig bättre prismässigt. Mer vanliga bostäder, av den typen där du kan hitta en likadan nästa vecka säljs också, bara att det tar lite längre tid.

Om jag vill sälja min bostad, vad bör jag tänka på?
– Som säljare behöver du veta att mäklaren har köpklara kunder till din bostad. Fråga vad mäklaren gör för att nå ut till nya kunder, och hur de har lyckats med tidigare försäljningar. Är det en mäklare som får sålt sina bostäder eller bara har många till salu.

Har du några råd till den som vill sälja?
– Ge dig själv fler chanser till en bra försäljning. Vår tjänst På Förhand innebär att bostaden förbereds för försäljning, för komma till snabbt avslut utan att gå ut på publika marknaden.

När jag ska köpa bostad, vad är viktigast då?
– Som köpare ska du titta efter ditt framtida hem. Det tycker jag är viktigt. På sikt är bostadsmarknaden alltid en trygg investering. Hittar du det hem ni vill ha, så slå till. Det är extra viktigt att vara förberedd med sin egen bostad, att ha den ute till salu, eller i varje fall ha pratat med mäklare om värdet på sin bostad. Det är också viktigt att man har startat sin dialog med banken. Har man som köpare sin egen bostad och finansiering klar så har man kommit en bit på väg när rätt bostad blir till salu.

Kan du berätta om Bjurfors Köprådgivning?
– Köprådgivningen innebär att en kund som är på väg in på bostadsmarknaden eller redan letar aktivt efter ny bostad kan kontakta en av våra lokala duktiga mäklare för att få svar på sina frågor. Frågorna kan vara allt från hur du köper och säljer samtidigt, till hur läget är på dagens bostadsmarknad, eller att få en värdering av sin nuvarande bostad. Vi hjälper dig att bli redo för att köpa din drömbostad helt enkelt.

Något ytterligare?
– Vidare vill jag tipsa om att gå med vårt köpregister Boagenten, där kan man få information innan bostäderna de kommer ut på den publika marknaden, då ligger man långt före andra köpare i konkurrensen om drömbostaden. I Bjurfors köpregister kan du registrera dig för det område som du är intresserad av, och den typ av bostad du drömmer om. Var fjärde, femte affär görs genom registret, och säljs på förhand, innan den når den öppna marknaden.

Vad beror det på?
– Vi säljer våra kunders bostäder. Vi brinner för att hjälpa våra kunder att göra lyckade bostadsaffärer. Det har vi gjort med framgång sedan 1965. Det handlar både om att redan ha ett utvecklat kontaktnät, ett aktivt köpregister och en kraftfull och pricksäker marknadsföring. Vi följer också våra kunders flyttströmmar. Så köparen kanske kan komma från ett helt annat håll i Sverige, de kan till och med komma utomlands ifrån, beroende på vilket boende det handlar om.

Vad tror du om prisutvecklingen framåt?
– Just nu är marknaden stabil. Hur priserna kommer utveckla sig under hösten är för tidigt att säga. Mycket beror på den ekonomiska utvecklingen i samhället. Med tanke på den aktivitet vi ser nu på bostadsmarknaden, förväntar vi oss en högre aktivitet än vanligt under sommaren.

Ett sista gott råd?
– Förberedelserna är än viktigare idag och gör tillsammans med din mäklare upp en plan som passar dig, allt för en lyckad försäljning oavsett läge på bostadsmarknaden.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med närmare 600 medarbetare på ca 80 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Kontakter

Sven-Erik Kristensen

Sven-Erik Kristensen

Vd Bjurfors Göteborg 031-733 20 18

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige