Gå direkt till innehåll
Därför söker sig allt fler etablerade mäklare till Bjurfors

Pressmeddelande -

Därför söker sig allt fler etablerade mäklare till Bjurfors

Robin Gelinder är en av Sveriges mest framgångsrika mäklare. I höstas anslöt han sig till Bjurfors och blev en av tre franchisetagare på Bjurfors kontor i Uppsala. Här berättar han om varför han valde Bjurfors och vad som får honom att vilja stanna kvar.

Robin Gelinder blev färdig fastighetsmäklare 2011 och fick arbete på samma mäklarföretag där han gjort sin praktik. I höstas tog han ett steg upp i karriären när han gick in som franchisetagare på Bjurfors Uppsala tillsammans med franchisekollegerna Marcus Höglund och Andreas Ödman.
– Det som lockade mig med Bjurfors kontor i Uppsala var kollegorna. Jag kände direkt att detta var en arbetsplats där jag skulle trivas i många år. Dessutom tilltalades jag av Bjurfors profilering och arbetsmetoder. Bjurfors arbetar efter en unik affärsprocess som säkrar kvaliteten i varje steg i bostadsaffären. När det kommer till bostadsannonserna är marknadsavdelningen fantastisk på att ta fram material som presenterar hemmen på bästa möjliga sätt så att de sticker ut från mängden. Det gör det enklare för oss mäklare att attrahera kunder och sälja bostäder, säger Robin Gelinder.

Ny roll med nya utmaningar

Den nya rollen som franchisetagare har inneburit en del nya utmaningar, menar Robin Gelinder. Men tack vare bra uppbackning från Bjurfors har han fått rätt verktyg för att lyckas.
– Nu när jag är involverad i att driva kontoret måste jag tänka större än mig själv och mer långsiktigt. Det gäller att vara tillgänglig för de andra mäklarna och stötta dem i deras utveckling. Där har jag haft stor nytta av Bjurfors ledarskapsutbildningar.
Att vara del av en rikstäckande organisation har varit ett enormt stöd.
–Bjurfors är ett premiumvarumärke som har gott renommé och det är bra personer i ledande positioner. Trots att det finns många lokala kontor runt om i landen är det enkelt att komma i kontakt med dem som arbetar på huvudkontoret. Vi har ett fint samarbete mellan de olika kontoren också, så det finns alltid kolleger att fråga om det är något jag undrar över. Bjurfors spekulantregister, Boagenten, är ett annat fantastiskt hjälpmedel för oss mäklare som möjliggör snabba och smidiga affärer.

Stark teamkänsla och tävlingsinstinkt

Att hitta rätt partnerns är också en viktig framgångsfaktor, enligt Robin Gelinder.
–Ensam är inte stark i det här fallet. Det är ständigt många beslut som ska tas och då är det en stor fördel att kunna bolla idéer. Vi arbetar som ett team med en gemensam vision och målbild. Eftersom vi är tre franchisetagare har vi delat upp arbetsuppgifterna mellan oss. Jag tycker det är otroligt roligt med mäkleriet så jag är den av oss som har mest fokus på försäljningen.
Att Robin Gelinder trivs med mäklaryrket råder det ingen tvekan om men vad är det som gör att han har blivit så framgångsrik?
–Framför allt så tycker jag mycket om mitt jobb. Jag gillar variation och alla möten med människor. Jag har ett positivt driv och motiveras av tävlingsmomenten i försäljningsprocessen, allt från att bli anlitad till att få ihop affären. När du trivs med det du gör smittar det av sig på andra och genererar goda resultat, säger Robin Gelinder.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Relaterat innehåll

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige