Gå direkt till innehåll
Bjurfors kontor i Karlstad kommer att  drivas av den engagerade mäklartrion Sandra Larsson (till vänster), Frida Johansson och Adam Hertzberg.
Bjurfors kontor i Karlstad kommer att drivas av den engagerade mäklartrion Sandra Larsson (till vänster), Frida Johansson och Adam Hertzberg.

Pressmeddelande -

Bjurfors öppnar i Karlstad

Den 1 september slår fastighetsmäklarbyrån Bjurfors upp portarna på Drottninggatan 14 i Karlstad. Det nya kontoret ska drivas av Sandra Larsson, Frida Johansson och Adam Hertzberg som tillsammans har 20 års erfarenhet i mäklarbranschen.

I likhet med övriga Bjurforskoncernen verkar även teamet i Karlstad främst inom premiumsegmentet med målet att alla kunder, oavsett prisnivå, ska få hjälp av engagerade och pålästa mäklare.

– Bjurfors har som ambition att erbjuda kvalitativa mäklartjänster i Sveriges storstäder och expansiva regioner som Karlstad. För att lyckas har Bjurfors rekryterat några av de skickligaste och mest drivna mäklarna i branschen, säger Fredrik Kullman som är ansvarig för Bjurfors franchiseverksamhet.

Fastighetsmäklaren Adam Hertzberg är en av de tre franchisetagarna på Karlstad-kontoret.

– Vi tänker vara väldigt noga med att engagera oss i våra kunder och lägga ner mer tid på varje bostad för att skapa en högre kvalitetskänsla genom hela processen. Vi tror att ju mer kunskap vi kan ge både säljare och köpare, desto bättre blir bostadsaffären, säger han.

Köpa bostad mer ekonomiskt

Bostadsmarknaden i Karlstad har haft en mycket positiv utveckling under en längre tid. Trots en liten dipp under 2018 har priserna stigit med drygt 40 procent de senaste fem åren, enligt Mäklarstatistik. För studentlägenheter har prisutvecklingen varit än brantare: upp 49 procent under samma period. Det visar siffror som Bjurfors och Valueguard har tagit fram. Bland Sveriges tio universitetsstäder var Karlstad ändå billigast i klassen med ett snittpris på 26 100 kronor per kvadratmeter, under perioden januari till maj, 2019.

– I och med den kraftiga prisuppgången på mindre bostadsrätter i Karlstad, tillsammans med en hög nybyggnation, tror vi på Bjurfors att priserna nog har stagnerat lite för tillfället. Men på några års sikt kommer det med all sannolikhet vara en bra affär att investera i ett studentboende här. För den som har råd är det också mer ekonomiskt att köpa en bostad än att hyra, säger Adam Hertzberg.

Även om prisbilden för bostadsrätter ser ljummen ut, spår han en betydligt ljusare framtid för villamarknaden den närmaste tiden.

– Villapriserna ser ut att kunna fortsätta upp ett tag till då vi har en stor efterfrågan men ett begränsat utbud. I synnerhet gäller detta Karlstad och Hammarö, säger Adam Hertzberg.

Vill mäkla åt Lars Lerin

För den som söker en långsiktig investering är en villa i områdena Sommarro och Romstad i Karlstad säkra kort, enligt Adam Hertzberg. Han pekar också ut Bryggudden i centrala Karlstad för den som hellre vill lägga pengarna på en bostadsrätt.

Som fastighetsmäklare är Adam Hertzbergs favoritobjekt en villa byggd på 1930-talet som är omsorgsfullt renoverad i en tidstypisk stil. Den stora drömmen är att få mäkla en bostad åt konstnären och tillika Hammaröbon Lars Lerin.

– Det vore en riktig höjdare att få hjälpa Lars och hans make Junior att hitta det perfekta boendet, även om dom förstås redan bor fantastiskt idag.

Mer information

Fredrik Kullman, ansvarig för Bjurfors franchiseverksamhet
Telefon: 073-257 56 86
E-post: fredrik.kullman@bjurfors.se

Sandra Larsson, Fastighetsmäklare och franchisetagare
Telefon: 073-320 41 08
E-post: sandra.larsson@bjurfors.se

Adam Hertzberg, Fastighetsmäklare och franchisetagare
Telefon: 073-320 41 06
E-post: adam.hertzberg@bjurfors.se 

Frida Johansson, Fastighetsmäklare och franchisetagare
Telefon: 073-320 41 03
E-post: frida.johansson@bjurfors.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med över 500 medarbetare på fler än 70 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Relaterat innehåll

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige