Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bjurfors låter Atea ta helhetsgrepp om it-leveransen

Mäklarföretaget Bjurfors har tecknat ett treårigt samarbetsavtal med Atea, avseende drift av Bjurfors olika verksamhetssystem. Detta för att skapa en flexibel och samordnad it-infrastruktur och få större kontroll över it-systemens tillgänglighet och säkerhet.

Mäklarföretaget Bjurfors, med cirka 370 medarbetare och 50 kontor runt om i Sverige och även på franska rivieran, köper it som tjänst och applikationsdrift av Atea. Atea kommer bland annat att hantera driften av Bjurfors verksamhetskritiska applikationer och kontorsapplikationer såsom
Microsoft Office, Microsoft Exchange och samarbetstjänsten Lync.

Bjurfors kontor har i många år varit uppdelade i olika regioner med olika it-lösningar. Behovet var därför stort av en enad och samordnad it-infrastruktur.

– Vår högsta prioritet var att ta ett helhetsgrepp över hela vår it-infrastruktur, samordna it-tjänsterna och skapa en lösning för hela Bjurfors. Valet föll på Ateas distribuerade lösning med centraliserad drift för att knyta samman våra olika kontor och få ett system med högsta tillgänglighet och säkerhet, säger Madelene Johansson, it-chef Bjurfors.

– Vi önskade skapa en plattform för fortsatt utveckling och expansion och sökte en partner att känna oss trygga med och utvecklas tillsammans med. Med denna lösning lägger vi grunden för att ta nästa steg både vad gäller intern informationsspridning och för vår externa affärutveckling, säger Mats Ljung, Styrelseordförande Bjurfors.

– Allt fler företag gör som Bjurfors och väljer en affärsmodell i form av it på kran för att kunna fokusera på sin kärnverksamhet. Samtidigt slipper de ta onödiga investeringar i utrustning och får en flexibilitet som gör att de kan gasa och bromsa vartefter verksamheten förändras och växer, säger Christer Eklund, regionchef Atea i Stockholm.

För mer information, kontakta:

Madelene Johansson, it-chef Bjurfors, +46 031 733 20 16, madelene.johansson@bjurfors.se

Christer Eklund, regionchef Atea Stockholm, Atea Sverige
AB, +46 8 633 67 24, christer.eklund@atea.se

Johan Ripe, chef Atea Outsourcing Services, Atea Sverige
AB, +46 8 470 81 06, johan.ripe@atea.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors
Bjurfors är en av de marknadsledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och är verksamma inom såväl privatmarknaden som den kommersiella fastighetsmarknaden. Bjurfors har närmare 370 medarbetare, och har cirka 50 kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Halmstad, Bohuslän, Båstad, Härjedalen och Åre samt på Gotland och Franska Rivieran. Se även www.bjurfors.se.

 

Om Atea
Atea är Nordens och Baltikums ledande obundna leverantör av it-infrastruktur. Atea bistår sina kunder med specialistkompetens, produkter och lösningar. I Sverige finns vi nära dig på ett trettiotal orter över hela landet, från Malmö i söder till Luleå i norr. www.atea.se

 

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige