Gå direkt till innehåll
Bjurfors Göteborg lanserar nu varumärket Bjurfors Century.
Bjurfors Göteborg lanserar nu varumärket Bjurfors Century.

Pressmeddelande -

Bjurfors Göteborg presenterar historiska bostäder under nytt varumärke

Att förmedla historiska bostäder kräver specialiserade mäklare och ett koncept i absolut framkant. Det är utgångspunkten när Bjurfors Göteborg nu lanserar varumärket Bjurfors Century.

Mäklarna på Bjurfors citykontor i Göteborg har lång erfarenhet av att förmedla historiska och tidstypiska bostäder i stadens centrala delar. Bjurfors City är marknadsledande och säljer hundratals bostäder om året inom segmentet, vilket nu paketeras i ett unikt koncept med Bjurfors Century.

Bjurfors Century – hem där dåtid och nutid möts

Namnet Century har inspirerats av engelskans ord för århundrande och är en hänvisning till att konceptet omfattar bostäder byggda från 1850 till 1950-talet, när byggnadskonsten gick från stenstadshus fram till folkhemsarkitektur. Samtidigt möts nutida inredningsval och trender i dessa hem. Namnvalet klingar även med exklusivkonceptet Bjurfors Beyond som re-lanserades 2021 under ett nytt varumärke (tidigare Bjurfors Exklusiv).

– Det har varit fantastiskt roligt att få arbeta fram ett nytt varumärke inom ett koncept vi har jobbat med så länge och förfinat under åren. En tydlighet både internt och mot våra kunder. Kunden för Bjurfors Century är mycket medveten och mån om paketeringen av sin bostad. Vi har därför under årens lopp utvecklat vårt presentationskoncept i tätt samarbete med marknadens mest dedikerade fotografer och inredare, ett arbete som ständigt pågår, säger Camilla Sivemark, marknadschef Bjurfors Göteborg.

Mer än bara paketering

– Vi har lång erfarenhet att förmedla bostäder inom segmentet och det känns helt rätt att nu kunna presentera dessa under ett ännu mer anpassat koncept. Bostäder som dessa är ständigt eftertraktade av köparna, oavsett marknad, säger Sven-Erik Kristensen, vd Bjurfors Göteborg.

Han understryker dock att det handlar om mycket mer än bara paketering.

– Med rätt marknadsföring, gedigen kompetens, fingertoppskänsla och hög personlig service säkerställer våra specialiserade mäklare att det blir en framgångsrik affär. Vår samlade erfarenhet av att sälja historiska bostäder och det nätverk av köpare vi genom åren har arbetat upp är ytterligare en väsentlig framgångsfaktor för konceptet – och det skiljer Bjurfors från övriga nischkonkurrenter, avslutar han.

Citykontoret – Ett steg upp

I samband med lanseringen av Bjurfors Century har även en omfattande expansion och renovering av citykontoret ägt rum. I lokalerna på Engelbrektsgatan vid Avenyn, som man vuxit ur men ogärna ville lämna, inviger man ytterligare 200 kvm sekelskifteslokal vägg i vägg intill de befintliga.

Läs mer på bjurforscentury.se samt @bjurforsgoteborgcity på Instagram.

Mer information

Camilla Sivemark, marknadschef Bjurfors Göteborg
Telefon: 031-733 20 10
E-post: camilla.sivemark@bjurfors.se

Sven-Erik Kristensen, vd Bjurfors Göteborg
Telefon: 031-733 20 18
E-post: sven-erik.kristensen@bjurfors.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer. Under 2021 förmedlade Bjurfors fler än 17 000 bostäder till ett totalt värde om 70 miljarder kronor. Den samlade omsättningen uppgick till 1 miljard kronor.

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige