Gå direkt till innehåll
När huset på Sveagatan 2 uppfördes 1903 var jugend det nya moderna. Den unika nyckelhålsformade portalen har fått ge namn åt bostadsrättsföreningen.​
När huset på Sveagatan 2 uppfördes 1903 var jugend det nya moderna. Den unika nyckelhålsformade portalen har fått ge namn åt bostadsrättsföreningen.​

Pressmeddelande -

​Bjurfors förmedlar vindsvåningar i Linnéstaden

Nu ska den tidigare råvinden på Sveagatan 2 byggas om till att inrymma bostäder. Bjurfors har fått förtroendet att förmedla tolv kvadratsmarta vindsvåningar i ikonisk fastighet med terrasser, torn, takljus, kupor och tidstypiska materialval.

Fastighetsmäklaren Bjurfors har av exploatören 4D Bygg fått förtroendet att vara rådgivande part och dessutom förmedla vindslägenheterna i föreningen Nyckelhålet i Linnéstaden. Projektet är i full gång. Bygg- och säljstart planeras till våren 2020 med tillträde runt årsskiftet 2020/2021. Byggnationen av de 12 lägenheterna beräknas ta ca 9 månader.

– Vi är oerhört stolta att tillsammans med 4D Bygg utveckla det moderna boendet med vår tids stilideal. Projektet går hand i hand med våra kunder som söker det lilla extra, säger Ida Almgren, fastighetsmäklare hos Bjurfors.

Utgångspunkten är att de förändringar som görs ska tillföra byggnaden något och alla tillägg ska utföras med stor omsorg om detaljer och material.

– Genom att vara flexibla, tillgängliga och personliga, ges goda förutsättningar för ett lyckat projekt. Målet är att den som flyttar in i en lägenhet skapad av 4D Bygg ska bo i ett unikt och välplanerat hem men också känna igen de goda materialvalen, omvårdad exklusivitet och hållbarhet, säger Fredrik Nyman på 4D Bygg.

Utöver de 12 vindslägenheter som nu skapas har föreningen Nyckelhålet 32 lägenheter varav 30 bostadsrätter, 2 hyreslägenheter samt 3 lokaler. De nybyggda vindslägenheterna blir vardera 35 kvadratmeter.

Försäljning av bostäderna kommer ske via Bjurfors.


För ytterligare information kontakta:

Sven-Erik Kristensen, regionchef Bjurfors Göteborg
Telefon: 070-883 20 53
E-post: sven-erik.kristensen@bjurfors.se

Ida Almgren, fastighetsmäklare Bjurfors
Telefon: 031-761 79 32
E-post: ida.almgren@bjurfors.se

Fredrik Nyman, projektchef 4D Bygg
Telefon: 0702-71 10 12
E-post: nyman@4dbygg.se


Om 4D Bygg startade 2010 som ett konsultföretag med inriktning mot arkitektur, konstruktion, projektering och projektledning. 2011 övergick verksamheten mot en mer entreprenadbaserad arbetsform. Samma år genomfördes det första stambytet och den första vindsrenoveringen, som sedan dess varit företagets fundament.

Om huset: Nyckeln till en modern historia 

När huset uppfördes 1903 efter ritningar av Hansson & Löfmark var jugend det nya moderna. Huset är en god representant för det tidiga 1900-talets nya, friare stenhusarkitektur med tydliga inslag av jugendstil. Den välbevarade exteriören uppvisar en effektfull växelverkan mellan ljus slätputs, rött tegel och kalksten. Fasaderna karakteriseras av omsorgsfullt utförda dekorativa element och tidstypiska stildrag som växtornament, böljande takfotslinjer och den unika nyckelhålsformade portalen som har fått ge namn åt bostadsrättsföreningen.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors

Bjurfors är Sveriges största privatägda fastighetsmäklare med närmare 600 medarbetare på ca 80 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors under mer än 50 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige