Gå direkt till innehåll
Richard Rasmussen, Bjurfors Mallorca
Richard Rasmussen, Bjurfors Mallorca

Pressmeddelande -

Allt fler svenskar flyttar till Mallorca – Bjurfors etablerar nytt kontor

Bjurfors, en av Sveriges största privatägda mäklarkedjor, förstärker nu sin utlandsverksamhet ytterligare och öppnar nytt kontor på Mallorca, kedjans fjärde i Spanien. – Intresset för både permanentboende och second home på Mallorca är mycket stort bland våra kunder, säger Ola Lundqvist, VD och en av två ägare i Bjurfors Sverige.

Bostadsmarknaden på Mallorca står inför sin största boom sedan tidigt 80-tal. Öns geografiska läge, klimat och infrastruktur har gjort Mallorca till en av Europas absoluta favoriter när det gäller både permanent boende och andra eller tredje bostad, och det är idag fler människor som är intresserade av Mallorca än någonsin. Svenska, tyskar och engelsmän har varit de största grupperna av inflyttade från Europa, varav svenskar är den grupp som växer snabbast för närvarande.

– Det är nu drygt två år sedan vi etablerade oss i Spanien, och vi har fått många förfrågningar om att hjälpa våra kunder att såväl köpa som sälja bostäder på Mallorca, säger Ola Lundqvist. Vår etablering här stärker vårt kunderbjudande, och Mallorca passar perfekt in i vårt koncept och vår affärsidé; att vara marknadsledande i storstäderna och där storstadsborna tillbringar sin fritid.

Bjurfors nya kontor ligger centralt beläget i Palmas gamla stad. Verksamheten med tremedarbetare leds av franchisetagaren Richard Rasmussen, som har ett långt förflutet inom fastighetsbranschen på Mallorca.

– För mig var Bjurfors ett självklart val, säger Richard Rasmussen. Jag har jobbat i fastighetsbranschen på Mallorca i snart 30 år. När den svenska marknaden började ta fart upplevde jag att det var alltför många som inte kände sig trygga med att köpa genom en lokal aktör. Avsaknad av rutiner, transparens och organisation gör att lokala aktörer arbetar så otroligt annorlunda jämfört med det vi är vana vid från Sverige. Jag har personligen anlitat Bjurfors i Stockholm och var otroligt nöjd med sättet de tar hand om kunden från start till mål.

Han fortsätter: – Det känns mycket inspirerande att bli en del av Bjurfors varumärke, med den struktur, erfarenhet och det kontaktnät som företaget erbjuder. Detta tillsammans med vår lokalkännedom, våra kontakter på plats och vår kärlek till Mallorca gör att vi har alla chanser att göra ett fantastiskt jobb för våra kunder!

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Richard Rasmussen, franchisetagare, Bjurfors Mallorca
+34-616 48 28 42, richard.rasmussen@bjurfors.se

Ola Lundqvist, VD, Bjurfors Sverige
+46 708-24 52 69, ola.lundqvist@bjurfors.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Bjurfors
Bjurfors är ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag och är verksamma inom såväl privatmarknaden som den kommersiella fastighetsmarknaden. Bjurfors har idag cirka 430 medarbetare, och kontor i Stockholm, Göteborg, Öresundsregionen, Uppsala, Västerås, Helsingborg, Halmstad, Bohuslän, Båstad, Åre, samt i spanska Barcelona, Torrevieja/Costa Blanca, Marbella, på Mallorca och franska Rivieran.

Välkommen till Bjurfors!

Bjurfors är ett av Sveriges största privatägda mäklarföretag med omkring 600 medarbetare på 90 kontor runt om i Sverige och vid Medelhavet. Mäklartjänsterna omfattar såväl bostadsrätter, villor, tomter och fritidshus som nyproduktion, tjänster inom förmedling av kommersiella fastigheter och ombildningar till bostadsrätter. Genom en kvalitetssäkrad arbetsmetod och branschens mest dedikerade mäklare har Bjurfors i snart 60 års tid tagit kunderna till lyckade bostadsaffärer.

Bjurfors
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Sverige